Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zrobić coś jak GUI w GUI, a dokładnie GUI - okienko opcji (toolwindow) do pierwszego GUI... :P :P

Ma się ono otwierać po kliknięciu buttona a zamykać po kliknięciu [x]

Kombinuję i kombinuję... i nic :( Gdy robię pod Case buttona CreateGui itd. nic się nie dzieje.

Jak takie coś zrobić? jeśli wgl się da?

I jeszcze jedna sprawa. Chcę żeby po kliknięciu obrazka zmieniał się on na inny.

Proste... tylko obrazek leży na innym obrazku.

I jak używam GuiCtrlDelete a potem GuiCtrlCreatePic to nowy obrazek pojawia się z tyłu.

Da się ustawić w GuiCtrlCreate żeby obiekt automatycznie pojawiał się na topie?

Bo muszę odświeżać jeszcze ten obrazek "tylni" a to zajmuje czas i miejsce. No i nie najlepiej wygląda.

Proszę o pomoc i dzięki z góry :P

Opublikowano

Bedziesz wiedzial co z tym zrobić:

To jest ukryta treść, proszę

Jeżeli zamkniesz drugie okno Xem to pierwsze tez...wiec pokombinuj z GUICtrlDelete ;)

Co do sprawy z obrazkiem - rozumiem ze obraz w tle jest niezmienny i ma sie zmieniac tylko ten na wierzchu ale po kliknieciu jest pod spodem? Jesli tak to moze zrob aby po kliknieciu usunelo oba, wstawilo nastepnie najpierw ten w tle i wtedy ten drugi ;p Moze nie bedzie juz na spodzie ;)

EDIT: 4ggr pewnie podal lepszy kod , wiec sprawdz chociaz czy idzie z tym obrazkiem ;)

Opublikowano

@UP

Z tymi obrazkami na początku zrobiłem właśnie tak jak piszesz, ale ten "dolny" jest spory i trochę zajmuje jego usunięcie i ponowne załadowanie. Kiepsko się taka biała 'migawka' prezentuje... :mellow:

A chciałbym żeby odświeżało tylko ten wierzchni obrazek, wywalało go na sam wierzch i wszystko by było pięknie.

• Dodaj nową pozycję...